Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karotka Rudykopalsson

26. 1. 2009

Adoptovaný Trpaslíky. Jeho adoptivní rodiče ho našli v lese nedaleko těl jeho rodičů, kteří se stali obětí loupežného přepadení. V troskách vozu našli ještě meč a prsten, který se podobá prstenu, který podle záznamů patřil mezi královské klenoty.

Protože brzy začal svoje rodiče přerůstat, poslali ho do Ankh-Morporku a zajistili mu místo v Hlídce, protože slyšeli, že to z něj udělá muže. Své rodiče hluboce miluje a pravidelně jim píše "nudné" dopisy o nějakých těch zločinech a vraždách v Ankh-Morporku a těší se na vzrušující dopisy plné hornických statistik o nových šachtách a rudných žilách doma. Je přímý, čestný, upřímný, poctivý a velmi doslovně ctí zákony Ankh-Morporku. I přes svoji službu v Hlídce si myslí, že lidé jsou v jádru slušní, čestní a kdyby se trochu snažili, mohli by spolu dobře vycházet.

Jeho meč je sice dokonale nemagický, ale taky dokonale ostrý. Jeho postava je asi 2 metry vysoká s mohutnými rameny a neuvěřitelnou silou. Je to jeden z mála lidí jejichž pěsti respektují i Trolové